My Photo
Name:
Location: Eastbourne, United Kingdom

Friday, April 01, 2011

J'avoue.

Ik beken. Hier komt het kleurrijk verhaal over ons exclusief laat-avond studie-clubje. Over machtstrijd, dicipline en concentratie. Veel denkwerk, veel intellekt. Een verhaal over de ontcijfering van eeuwenoude texten. Talmudstudie en een sterke ego. Hoogdravend en Elitair. 
En dan opeens komt die gek. Een geek, een manipuleerende monstertje. Een kolos met een babyface. Een onrustig sociopaat. Een olifant in ons porseleinkast. Zet de boel op stelten.
Maar... toch heeft hij een veel beter inzicht in die texten dan wij. Een hoger inzicht. Verbind op zijn gemak de losse einden. We staan erbij en kijken ernaar. Met open mond.
Ik beken. Die gek leert ons meer over gods wil dan we bereid waren te accepteren. Over bescheidenheid en aanvaarding. Over ons eigen relativiteit en vergankelijkheid. Vloert ons. Trekt ons hele gebouw van voornaamheid en ego naar omlaag. Als dit niet de essentie, ons les moest wezen, waar zijn we dan mee bezig? Zijn wij een beestjesnest of zoeken we echt het licht? Ik beken.  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home