My Photo
Name:
Location: Eastbourne, United Kingdom

Tuesday, September 12, 2006

Oostende 1936


Jongetje met maritiem hemdje is Philip Perl.
Heb zijn grafsteen te Londen ontworpen...

Zoon Benny uit Atlanta is echt grootvader's evenbeeld. Twee druppels. Vreemd en mooi.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Atlanta:
benstar@lycos.com

9/12/2006 09:14:00 PM  
Blogger Bart said...

Een prachtige foto uit vervlogen tijden. De kledij, de compositie, de blikken ... fantastisch

9/12/2006 09:20:00 PM  
Blogger maharal said...

De Antwerp-Ostend connection:

uit: http://www.grafzerkje.be/nieuwsbrief25.htm

"...Na een keurige broodjesmaaltijd toog ons gezelschap naar de synagoog. Het was een ontwerp van Jozef de Lange, de man die ook de synagoog aan de Antwerpse Hoveniersstraat én de Joodse afdeling van Schoonselhof ontwierp en daar ook begraven ligt. Jo Braeken gaf de nodige toelichtingen van deze mooi ogende synagoog, een kopie van de orthodoxe synagoog van Frankfurt. Binnen gaf Jo ook een aantal interessante toelichtingen bij Joodse gebruiken. De rabbijn, een beminnelijk man met een enorm gevoel voor humor, was niet te beroerd om, op de sabbath nota bene – maar hij had daar “zijn” uitleg voor klaar: indien het voor “studie” is mag dat ook op de sabbath, ons van zeer nabij kennis te laten maken met de Thora ons te trachten de Joodse jaartelling uit te leggen en ons een kijkje te laten nemen in de badruimte waar Joodse vrouwen een rituele zuivering kunnen ondergaan. Dat laatste is toekomstmuziek want de rabbijn wacht op de nodige subsidies om de nodige restauraties uit te voeren. Op vraag naar het aantal leden dat de Joodse gemeenschap in Oostende telt zegde de rabbijn: tien want dat is het minimum om van een gemeenschap te mogen spreken. Gelukkig komen tijdens de zomermaanden Joodse mensen van elders op bezoek.
..."

9/12/2006 09:21:00 PM  
Anonymous Nachtegaal said...

Even een intermezzo.

Hetvolgende wordt net een Takifugu maaltijd. Je moet wel extra voorzichtig zijn voor deze heerlijke gerecht. Dit spel. Een avontuur met een baby als eindkado.

Hij is een fijne mens. Eentje om in superlatieven over te spreken. Ben Perl. Leeft afwisselend in zijn flat te Londen of z'n huis in Atlanta. Werk in onroerend goed en ook voor een Londense firma als coach. In zijn vrije tijd speeld hij on stage. Een Londense toneelspeler. Ook is hij lid van fietsersclubs. Een coureur. Als hij Vlaanderen bezoekt komt hij wel met zijn brommer. Leer en stofbril. Is ook zacht en hoog intelligent. Net en tof. Een man om naar uit te kijken. Te verlangen en lieven. Langs moederskant zuidamerikaanse textielmagnaten. Zijn vader zaliger was ook een respectvol mens, ging erg respectvol en correct met mensen om. Hij ook.
Je moet Ben opzoeken e-mail of skype hem. Je zult genieten. Je zal geliefd zijn. Je zal voor jezelf een nest bouwen, een home.
Go for it, Clio. Fonce...

Veel liefs,

12/29/2010 10:56:00 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home